marți, 13 mai 2014

Carne de porc cu vinete la cuptor / Baked Pork meat with eggplant


Ingrediente / ingredients:

- 1 kg pulpa de porc - 1 kg of pork meat
- 500 g vinete coapte - 500 g baked eggplant 
- o legatura de ceapa verde - A bunch of spring onions 
- o ceapa alba - A white onion 
- 100 ml suc de rosii - 100 ml of tomato juice 
- o lingurita de boia dulce sau picanta , dupa gust - A teaspoon of paprika
- sare si piper - Salt and pepper

Calim carne cu ceapa tocata marunt.

Braised the meat with chopped onion.


Eu am folosit un vas roman dar se poate folosi orice vas pentru cuptor. Vinetele le-am impartit in doua. Am pus un strat pe fundul vasului.

I have used a Roman dish but you can use any oven dish. Eggplants we divided into two. We put a layer on the bottom.


Adaugam carnea.

Add the meat.


Deasupra adaugam vinetele ramase, boiaua, sare, piper si sucul de rosii.

On top add the remaining eggplant, paprika, salt, pepper and tomato juice.


Lasam la cuptor pana se patrund bine.

We leave it in the oven until is well baked.


Servim cu mamaliguta!

Serve with polenta!

Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu