duminică, 5 aprilie 2015

Saramura de sardine / Marinated sardines


Ingrediente / ingredients:

- 1 kg de sardine - 1 kg of sardines
- 4 rosii - 4 tomatoes
- 3 ardei kapia copti - 3 roasted red pepper
- o legatura de ceapa verde - A bunch green onions
- doua legaturi de usturoi verde - Two bundles of green garlic
- o lingura de cimbru - A tablespoon of thyme
- o lingurita de oregano - A teaspoon of oregano
- un ardei iute  - A chilli
- sare de mare si piper - Sea salt and pepper
- patrunjel - parsley
- 3 linguri de otet alb - 3 tablespoons white vinegar
- 3 linguri de ulei de masline - 3 tablespoons olive oil
- 600 ml apa - 600 ml of water

Intr-o cratita punem ceapa si usturoiul verde tocat marunt. Adaugam rosii taiate marunt, ardeiul copt, cimbrul, oregano, ardeiul iute,  sare si piper dupa gust. Adaugam apa si fierbem la foc mic pana se inmoaie rosiile.

In a saucepan put chopped green onion and garlic. Add the chopped tomatoes, baked pepper, thyme, oregano, paprika, salt and pepper to taste. Add water and simmer until tomatoes are soften.



Curatam sardinele, le stergem bine de apa , le saram si le punem pe gratar. Le frigem cca 5 minute pe fiecare parte. Restul prepararii va avea loc in saramura.

Clean the sardines, remove thel water, add salt and put them on the grill. They leave about 5 minutes per side. The rest will take place in marinated preparation.



Dupa ce s-au inmuiat bine rosiile, adaugam otetul si uleiul de masline. Sardinele le luam de pe gratar si le punem direct in saramura.

After the tomatoes are cooked,  add vinegar and olive oil. Take the Sardines  and put them directly in marinate.




Dupa ce am adaugat toate sardinele, tocam marunt patrunjel si il punem deasupra.

After I added all the sardines, put chopped parsley  above.



Se serveste fierbinte cu mamaliguta!

Pofta buna!

Serve hot with polenta!

Bon Appetite!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu